Toon van Miert - Op zoek naar Oez

Toon van Miert, Op zoek naar Oez, avonturenverhaal kinderen

Toon van Miert – Op zoek naar Oez

Anton en Eline krijgen een vreemde brief uit Amerika, het bedrijf Skunk Lock vraagt of ze een tijdje voor hen willen werken. Omdat hun vader in Amerika werkt, krijgen Anton en Eline toestemming. Op een zondagochtend stappen ze op het vliegtuig en begint hun spannende avontuur, dat vol verrassende ontdekkingen en gebeurtenissen zit. Op zoek naar Oez (2012) van Toon van Miert is een volle en goed doordachte avonturenroman. Het leest als een zinderend reisverslag, dat véél verder dan Amerika gaat.

Eenmaal in Amerika komen de broer en zus erachter dat hun vader in een geheime ondergrondse basis heeft meegewerkt aan een ruimteschip. Met dit ruimteschip vertrekken Anton en Eline, samen met Walter en het buitenaarde wezentje Milkway, naar de pas ontdekte planeet Heftar Kabé. Hier landen ze in een kleurrijke, weelderige jungle. Ze maken kennis met de rode dinosaurusachtige wetenschapper Rex en komen er al snel achter dat hun missie wordt gesaboteerd. Hun ruimteschip heeft brandstof gelekt en om ooit nog terug naar aarde te kunnen komen, moeten ze brandstof met de naam Oez zien te vinden. Dit goedje is alleen niet zomaar te vinden. De zoektocht leidt hen over stranden, door rivieren en jungle, langs een historische ruïne, een boomdorp, brengt hen in contact met exotische wezens en meer!

Het verhaal blijft tot het eind spannend en Van Mierts schrijfstijl bevat een prettig tempo. Uitgeverij Leopold verwoordde het als volgt: “[Van Miert] schrijft met vaart, humor en inbeeldingsvermogen.” Daarnaast maak je kennis met wetenschappelijke concepten die op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. Een aanrader! (12+)