Twitter Lize Spelt

Al gehoord van Het smelt van Lize Spit? Ook al gelezen?
Hoewel Het smelt in Vlaanderen al vier maanden aan de top van de verkooplijstjes prijkt, blijft de verkoop van het boek in Nederland achter. Dat zal niet komen door te weinig aandacht: het boek wordt verfilmd en ontving lovende recensies, ook in Nederland. Alleen hebben in Nederland nog maar weinig mensen het boek gelezen en daar moet verandering in komen, zo vindt uitgeverij Das Mag:

Daarom laten we deze en vele andere tweets half juni op posterformaat verspreiden op 50 treinstations door heel Het smelt Lize SpitNederland. En omdat we vinden dat de reacties voor zich spreken, doen we dat zonder context of websitevermelding. De cover staat er niet zo prominent op als bij gangbare boekenposters, alle focus gaat naar het enthousiasme van de lezers. Tegelijkertijd leggen we honderden exemplaren van Het smelt in treinen als verrassing voor reizigers. Zal zo’n afwijkende campagne Nederlanders laten smelten (hihi haha) voor Lize Spit? We gaan het zien. Jullie weten dat we niet vies zijn van een experiment — als de campagne voorbij is, laten we het je weten.

Groetjes,
Toine & Daniël

Vanaf half juni liggen er dus honderden exemplaren van Het smelt in de trein! Het kleine Vlaamse dorp Bovenmeer is het decor voor het boek. In 1988 worden er in het hele dorp drie kinderen geboren: Eva, Pim en Laurens. Samen maken de drie er het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002, waarin de puberjongens valse plannen uitzetten. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten.

Zoek hem op in de trein, of bestel op: Dagmag.nl