Boekenweek 2016

Boekenweek 2016: 12 tot 20 maart

Morgen, 12 maart, begint de Boekenweek 2016. Bij besteding 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken, ontvang je in de boekhandels het Boekenweekgeschenk. Zondag 20 maart kun je gratis reizen met NS.

Esther Gerritsen schrijft het Boekenweekgeschenk 2016. David van Reybrouck schrijft het Boekenweekessay 2016. Dit jaar zijn Nederland en Vlaanderen gastland op de Boekenbeurs in Frankfurt, daarom richt de Boekenweek zich op ons buurland Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte.

Broer van Esther Gerritsen:
Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf Oliva,  krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

Natuurlijk zijn er tijdens de Boekenweek weer tal van activiteiten in boekwinkels, bibliotheken, theaters en musea. Bekijk hier het activiteitenoverzicht.